ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб ЗСУ обіцяє збивати всі безпілотники, які помітять над військовими частинами або полігонами

Військові також просять не розголошувати інформацію про переміщення, кількість і склад військової техніки.

Генштаб ЗСУ обіцяє збивати всі безпілотники, які помітять над військовими частинами або полігонами
Фото: thatsmart.ru

Усі безпілотні літальні апарати, які помітять над військовими частинами або полігонами в момент проведення там військових навчань, буде збито. Про це заявляє Генеральний штаб Збройних сил України на своїй сторінці в Фейсбуці.

Відзначають, що такі дії спрямовані на те, щоб не було розголошено інформації про переміщення підрозділів ЗСУ. Так, дрони можуть зняти номери техніки, види та кількість озброєння, його приналежність до родів військ, напрямок і маршрути руху.

"У районі проведення навчань, над військовими частинами, об'єктами і полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати буде збито. А осіб, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, буде затримано і притягнуто до відповідальності", - додали в Генштабі.

Також уточнили, що розголошення інформації про переміщення військової техніки української армії може становити загрозу національній безпеці. 

Читайте: Українські дрони в небесах: проблеми використання безпілотників в Україні 

Нагадаємо, в червні цього року Державна авіаційна служба встановила обмеження на польоти дистанційно пілотованих повітряних суден вагою до 2 кг, у тому числі поряд із місцями масового скупчення людей (без попереднього отримання дозволу на польоти). Заборонено літати над промисловими зонами, електростанціями, залізничними станціями, морськими портами, сховищами палива, нафти, газу, інших небезпечних речовин і рідин і т. д. Центральні вулиці міст, селищ міського типу і сіл, залізні дороги державного і регіонального значення, дороги державного значення і лінії електропередачі можна перетинати, але не літати над ними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram