ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна заборонила ввезення ще однієї книги з РФ через "неприховану ностальгію" за СРСР

У книзі Наталії Терентьєвої "Сонце на антресолях" угледіли пропаганду країни-агресора.

Україна заборонила ввезення ще однієї книги з РФ через "неприховану ностальгію" за СРСР
Фото: www.bagnet.org

Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення заборонив ввезення в країну з Росії книги Наталії Терентьєвої "Сонце на антресолях" через пропаганду країни-агресора.

Про це повідомляють на сайті Держкомтелерадіо.

"Держкомтелерадіо відмовило ТОВ "Дрес Шоу" у видачі дозволу на ввезення з території держави-агресора книги Н. Терентьєвої "Сонце на антресолях" московського видавництва "АСТ", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що відмовлено на підставі висновку експертної ради з питань аналізу та оцінки видавничої продукції про зарахування її до тієї, що не дозволена до поширення на території України.

"За невибагливим сюжетом "про любов" криється пропаганда імперських настроїв держави-агресора, героїзація її силових структур і, зокрема, академії ФСБ, а також неприхована ностальгія за комуністичним минулим", - зазначили в Держкомтелерадіо.

На сьогодні для ввезення в Україну заборонено 61 книгу.

Нагадаємо, з травня 2017 року до липня нинішнього року Держкомтелерадіо видало дозволи на ввезення в Україну майже 17,5 тис. найменувань російської друкованої продукції, але відмовило у ввезенні 210,5 тис. примірників видань антиукраїнського змісту.

У березні 2018 року Комітет почав конфісковувати російські видання, ввезені без дозволу, і штрафувати тих, хто їх ввозить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram