ГоловнаСуспільствоЖиття

У Лисичанську зупинилися тролейбуси через борги за електроенергію

Частина тролейбусів залишилася на лініях, оскільки відключення відбулося без попередження.

У Лисичанську зупинилися тролейбуси через борги за електроенергію
Архивное фото
Фото: dsbt.gov.ua

"Луганське енергетичне об'єднання" знеструмило за борги комунальне підприємство Лисичанської міської ради "Електроавтотранс", через що у місті зупинилися тролейбуси. Про це інформує прес-служба організації у Facebook.

Борги "Електроавтотрансу" становлять 892 тисячі гривень.

"За липень комунальники взагалі не перерахували ні копійки оплати. Керівництво КП не відреагувало на попередження, тому вийшло так, що частина тролейбусів після знеструмлення об'єктів підприємства навіть залишилася на лініях, не в змозі повернутися в депо", - йдеться у повідомленні.

Міська влада пообіцяла, що з 6 серпня виділить мільйон гривень для сплати боргів "Електроавтотрансу". Також чиновники запевнили, що не знали про заборгованість.

"Луганське енергетичне об'єднання" наголосило, що надасть електроенергію тільки після оплати.

У ТОВ додали, що борги споживачів на підконтрольній частині Луганської області становлять близько 700 млн гривень і постійно зростають.

"7 серпня співробітники Луганського енергетичного об'єднання знову проведуть пікетування комунальних підприємств-боржників та місцевих органів влади. Пікети пройдуть у містах Рубіжне та Лисичанськ, а завершальна акція протесту пройде у Сєвєродонецьку, під стінами Луганської обласної військово-цивільної адміністрації", - підсумували на підприємстві.

Нагадаємо, раніше жителів Лисичанська попросили два дні не виходити з будинків через спецоперацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram