ГоловнаСуспільствоЖиття

Військові провели першу репетицію параду до Дня Незалежності

Участь у репетиції взяли всі силові структури країни.

Військові провели першу репетицію параду до Дня Незалежності
Фото: twitter.com/MVS_UA

У Києві на злітній смузі авіаційного заводу ім. Антонова пройшла перша репетиція силовиків до військового параду на честь 27-річчя Дня Незалежності України.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ у Twitter.

Участь у репетиції взяли всі силові структури країни - Національна гвардія, Збройні сили, Служба безпеки, Державна прикордонна служба та інші.

"Наші військові почали підготовку до параду з нагоди Дня Незалежності України. Відбулася перша репетиція пішої колони зведених парадних розрахунків від ЗСУ, НГУ, МВС, СБУ, ДСНС, ДПС і більш ніж 20 військових оркестрів", - написав президент Петро Порошенко в своєму мікроблозі.

Він також додав, що цьогоріч на параді окремою колоною вперше маршируватимуть жінки-військовослужбовці.

Нагадаємо, в квітні Порошенко доручив Кабінету Міністрів організувати військовий парад у Києві 24 серпня з нагоди 27-ї річниці незалежності України. Цього року в параді буде задіяна військова техніка.

У 2017 році парад відбувся без проходження військової техніки, але між Майданом Незалежності та Європейською площею діяла статична виставка озброєнь української армії.

У 2016 році Хрещатиком проїхали БМ "Булат", БМП-2, БМД-2, БТР-4Е, БТР-80, "Дозор-Б", американські Humvee, САУ "Гвоздика", САУ "Мста-С", БМ21 "Град", "Смерчі", ракетні комплекси "Точка У" і "Оса", ЗРК "Бук-М1", ЗРК С-300.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram