ГоловнаСуспільствоВійна

Спостерігачі зафіксували на Донбасі "Гради" бойовиків

Окупаційні війська нарощують військову техніку біля лінії розмежування.

Спостерігачі зафіксували на Донбасі "Гради" бойовиків
Архив
Фото: EPA/UPG

Українська сторона Спільного центру контролю і координації (СЦКК) повідомила, що збройні формування Російської Федерації, незважаючи на домовленості про відведення озброєння, активно нарощують кількість військової техніки поблизу лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Наприклад, за даними спостерігачів ОБСЄ, техніка переміщається за межами виділених місць зберігання озброєння.

"30 липня 2018 р. у смузі дій ОТУ «Північ» БПЛА СММ ОБСЄ зафіксовано переміщення з порушенням ліній відведення РСЗВ БМ-21 «Град» збройних формувань Російської Федерації у кількості до дивізіону", - йдеться в повідомленні.

У той же день за межами виділених районів відведення було виявлено до дивізіону 152 мм буксируваних гаубиць 2А65 «Мста-Б» та дві установки протитанкових керованих ракет збройних формувань Російської Федерації.

"В смузі дій ОТУ «Схід» 30 та 31 липня 2018 р. з порушенням ліній відведення зафіксовано взвод 152 мм буксируваних гаубиць 2А65 «Мста - Б»; взвод 152 мм буксируваних гармат 2А36 «Гіацинт - Б»; батарею самохідних 122 мм гаубиць 2С1 «Гвоздика»", - додали в СЦКК.

Спостерігачі також виявили: танковий батальйон збройних формувань РФ;

батарею самохідних 122 мм гаубиць 2С1 «Гвоздика»; дві батареї 120 мм мінометів 2Б11 «Сани»; батарею 82 мм мінометів 2Б14 «Піднос»; дві батареї 100 мм протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра».

"Також на вказаних напрямках спостерігачами СММ ОБСЄ зафіксовано зосередження значної кількості ББМ та особового складу збройних формувань РФ, а також засоби протиповітряної оборони", - йдеться в повідомленні.

"Українська сторона СЦКК розцінює переміщення значної кількості бойової техніки збройних формувань РФ та її зосередження поблизу лінії розмежування, як чергову спробу бойовиків спровокувати протидію з боку підрозділів ООС та як пряме нехтування зобов’язаннями, взятими на себе у рамках Мінських угод", - підкреслили в штабі.

Нагадаємо, Тристороння контактна група домовилася про припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі з 1 липня на час збирання врожаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram