ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області офіцер військової частини випадково вистрілив у чергового

Інцидент стався 29 липня під час добового наряду.

У Житомирській області офіцер військової частини випадково вистрілив у чергового

У військовій частині Сухопутних військ Збройних сил України, що дислокується в Житомирській області, офіцер з необережності вистрілив у чергового.

Про це повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко в Фейсбуці.

Інцидент стався ще 29 липня. Офіцер був у добовому наряді як помічник чергового військової частини. З закріпленого за ним пістолета Макарова він зробив випадковий несанкціонований постріл.

"У результаті цього черговий по частині отримав тілесне ушкодження - вогнепальне поранення лівої ноги", - повідомив Лисенко.

Наступного дня, 30 липня, до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості за фактом порушення правил поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 414 Кримінального кодексу).

"У цей час у кримінальному провадженні проводять першочергові слідчі дії. Досудове розслідування здійснюється органами Національної поліції", - уточнив Лисенко.

Порушнику загрожує службове обмеження на термін до двох років або утримання в дисциплінарному батальйоні на той самий строк, або позбавлення волі на термін до трьох років.

Нагадаємо, в липні минулого року в Кривому Розі оператор інтернет-видання "Перший Криворізький" В'ячеслав Вовк отримав вогнепальне поранення під час військових навчань у будівлі Саксаганської районної ради. Журналіст брав участь у зйомках постановочного кадру, виконуючи роль провокатора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram