ГоловнаСуспільствоВійна

УДА попросила про допомогу з лікуванням тяжкохворих бійців-добровольців

"Нестерпно втрачати побратимів у тилу від хвороби, яку можливо вилікувати".

УДА попросила про допомогу з лікуванням тяжкохворих бійців-добровольців
Фото: facebook.com/aratta.uda

14 червня від раку хребта помер доброволець Володимир Галаган (товариш Душман) з 8-го батальйону "Аратта" Української добровольчої армії. У складі батальйону є ще кілька людей, яким терміново потрібна медична допомога.

Про це розповів Андрій "Червень" Гергерт, командир 8-го батальйону УДА.

"У мене стільки хворих з війни повертаються, а вся програма реабілітації, лікування навіть для ЗСУ-шників, не кажучи вже про добровольців, є повністю мертвою", - заявив він.

У зв'язку з цим батальйон змушений просити гроші в небайдужих громадян. Збір коштів для важкохворих бійців-добровольців ведеться на картку 5168 7427 1828 9337 Тетяна Черкашина.

Актор Анатолій Пашинін зазначив, що втрачати побратимів не в бою, а в тилу від хвороби, яку можливо вилікувати, - нестерпно.

"А найнестерпніша та думка, що в нас є ще побратими, яким терміново потрібна операція, упродовж цього місяця. Все, що в нас є, даєте нам ви, добрі люди", - сказав він.

"Багата країна, багато можливостей, а жебракуємо з останніх сил. Можна багато чого пробачити сьогоднішній владі, але пробачити те, що ми йдемо з простягнутою рукою лікувати, - тому що в того онкологія, у того відмовили нирки, - цього ми точно не пробачимо", - заявив, своєю чергою, "Червень".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram