ГоловнаСуспільствоПодії

Зливостоки в Києві не впоралися з тримісячною нормою опадів, - "Київавтодор"

Міська влада пояснила, чому вчорашня злива затопила столицю.

Зливостоки в Києві не впоралися з тримісячною нормою опадів, - "Київавтодор"
Фото: facebook/orest.vachkov

Міська влада покладає вину за підтоплення в Києві на аномальну погоду, оскільки в столиці за кілька годин випала тримісячна норма опадів.

Про це заявив генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Олександр Густелєв, передає "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що в середу в Києві впродовж кількох годин випала тримісячна норма опадів.

"Зливова каналізація працювала в звичайному режимі. Її пропускна здатність не дозволяє пропускати тримісячну норму води ... Думаю, винна погода все-таки і винні аномальні умови, в першу чергу", - додав чиновник.

Густелєв повідомив, що в цей час проводять службове розслідування з огляду на наслідки злив.

"Якщо є аномальні погодні умови, то шукати просто стрілочника - ми точно не будемо цього робити", - сказав Густелєв, зазначивши, що суми збитків, завданих місту негодою, ще не підраховано.

Він уточнив, що найбільші руйнування відбулися на шляхопроводі на перетині вулиць Теліги та Кирилівської. За оцінкою фахівців, несуча конструкція шляхопроводу не ушкоджена, постраждала ділянка, яка на капремонті.

Заступник голови КМДА Дмитро Давтян додав, що проблемною ділянкою була також станція метро "Лівобережна", в районі якої відбулося підвищення рівня води на дорозі. Крім того, відбулася "коротка зупинка" громадського транспорту на Подолі, на вул. Теліги, а також на лінії швидкісного трамвая на Борщагівці.

Давтян також нагадав, що після сильних злив аналогічні наслідки є також у містах Європи, наприклад, у Берліні. За його словами, всі комунальні служби столиці справляються з роботою.

Нагадаємо, дощі йдуть у Києві вже кілька днів поспіль. 23 липня, наприклад, сильне підтоплення відбулося на лівому березі в районі метро "Лівобережна".

25 липня через сильну зливу були підтоплені декілька головних вулиць на правому березі, через що утворилися затори, зупинився рух наземного транспорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram