ГоловнаСуспільствоПодії

Двоє підлітків підірвалися на міні під Горлівкою

Дівчина і двоє хлопців вирушили пом'янути друга на кладовищі.

Двоє підлітків підірвалися на міні під Горлівкою
Фото: EPA/UPG

Хлопець і дівчина загинули під час підриву на мінному полі поблизу підконтрольної бойовикам Горлівки у Донецькій області.

Про це пише сепаратистський сайт ДАН з посиланням на главу окупаційної "адміністрації" міста Івана Приходька, повідомляють Новости Донбасса.

Інцидент стався в районі шахти Ізотова на півночі Горлівки 25 липня. За словами Приходька, у полі, в яке зайшли двоє підлітків, були таблички, що попереджають про наявність мін.

"Сьогодні троє підлітків - дівчина і двоє хлопців вирушили пом'янути друга на кладовищі, яке розташоване в селищі Мічуріна за шахтою Ізотова. Коли поверталися, підійшли до поля з табличкою "Міни". Один з хлопців вирішив пограти з долею і почав стрибати по полю, дівчина спробувала цьому перешкодити, але в результаті підриву міни вони обоє загинули на місці", - розповів він.

Приходько зазначив, що третій підліток не постраждав.

Він також повідомив, що загиблі - мешканка підконтрольної Україні території 2001 року народження та мешканець Горлівки 2001 року народження. За його словами, дівчина приїхала в Горлівку у гості до батька.

Як повідомлялося, з початку АТО групи розмінування ЗСУ знешкодили понад 17 тис. вибухонебезпечних предметів на Донбасі. Їм вдалося очистити близько 25 га сільгоспугідь, 70 га акваторії, 1152 км автомобільних доріг, а також 712 км залізниць, йдеться у повідомленні.

Водночас, за даними експертів, щоб повністю очистити території Луганської і Донецької областей від мін, Україні доведеться витратити 10-15 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram