ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумах друзі п'яного водія пропонували поліцейським хабар

Водій від проходження огляду на стан сп'яніння відмовився.

У Сумах друзі п'яного водія пропонували поліцейським хабар
Фото: Макс Левин

У Сумах друзі нетверезого водія, щоб "відкупити" товариша, пропонували патрульним хабара.

Патрульна поліція Сум повідомляє, що рано-вранці 22 липня патрульні зупинили автомобіль ВАЗ-21104 за порушення правил дорожнього руху. За кермом перебував 26-річний чоловік, який мав явні ознаки алкогольного сп'яніння.

Водій не надав патрульним ніяких документів для перевірки, а потім почав переконувати, що він не керував авто. На допомогу інспекторам також прибули співробітники відділу моніторингу та аналітичного забезпечення УПП у Сумській області.

Щоб уникнути адміністративної відповідальності, водій-порушник запропонував поліцейським вирішити це питання мирним шляхом. Згодом до нього приєдналися пасажир і знайомий, який прийшов на допомогу. Спочатку пасажир запропонував поліцейським 400 доларів США, а інший чоловік запропонував 300 євро за непритягнення водія до відповідальності.

"Співробітники відділу моніторингу та аналітичного забезпечення управління неодноразово попереджали чоловіків про відповідальність за такі дії, втім, їх це не зупинило", - йдеться в повідомленні.

Патрульні викликали слідчо-оперативну групу Сумського відділення поліції для фіксації цього факту. У присутності двох свідків водій відмовився від проходження огляду на стан сп'яніння, тому інспектори склали на нього адмінпротокол за ст.130 КУпАП (відмова від проходження огляду на стан сп'яніння водієм з ознаками сп'яніння, що керує транспортним засобом).

Раніше в липні в Хмельницькій області патрульні зупинили водія екскаватора, у якого в крові було 2,16 проміле алкоголю і тряслися руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram