ГоловнаСуспільствоЖиття

По туристів, які застрягли в Барселоні на добу, вже вилетів літак

Виліт рейсу YanAir було відкладено з технічних причин.

По туристів, які застрягли в Барселоні на добу, вже вилетів літак
Фото: publico.es

Туроператор Join Up відправив у Барселону (Іспанія) літак по українських туристів, які "застрягли" там. Авіаперевізник YanAir не зміг вчасно забрати туристів з технічних причин, повідомляє "РБК-Україна".

Повідомляють, що рейс YE5301 Київ-Барселона вилетів о 13:20 з аеропорту "Бориспіль". У результаті затримки рейсу з Києва пов'язаний з ним переліт з Барселони до Києва (YE5302) очікується о 17:20. Туристи прибули до аеропорту, але не проходили паспортний і митний контроль.

Нагадаємо, група українських туристів не змогла вилетіти з аеропорту Барселони сьогодні рано-вранці, але їхнє повернення в Україну перенесли на вечір 23 липня. Туристи повинні були повернутися до Борисполя об 11:40, однак на цей момент на сайті аеропорту значиться приліт рейсу YanAir о 20:30.

На початку місяця, після зриву декількох чартерних рейсів поспіль, через що українські туристи провели в аеропортах Туреччини і Тунісу більш ніж добу, міністр інфраструктури Володимир Омелян провів термінову нараду з авіаперевізниками та туроператорами і заявив про завершення кризи.

Державіаслужба виявила в парках українських авіакомпаній 35 літаків, термін експлуатації яких більш ніж 20 років, окрім того, під час інспекції виявили 13 критичних недоліків і кілька десятків суттєвих і незначних недоліків в обслуговуванні літаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram