ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні заборонять використовувати автобуси, перероблені з вантажних автомобілів

З 2019-го такі "маршрутки" будуть евакуюватися на штрафні майданчики і "йти на металобрухт".

В Україні заборонять використовувати автобуси, перероблені з вантажних автомобілів
Фото: 061.ua

Держава посилить контроль за пасажирськими автоперевезеннями. Зокрема з 1 січня 2019 року заборонено використання для пасажирських перевезень автобусів, переобладнаних з вантажного транспорту.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив під час розширеної наради з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній, які здійснюють пасажирські перевезення, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

За словами міністра, більшість автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, "які важко назвати комфортними і безпечними".

"Середній вік "маршруток" - більш як 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості - більш ніж 20 років і більше. Частина автобусів, які називаються "маршрутками", переобладнані з вантажних транспортних засобів", - зазначив голова відомства.

Омелян закликав усіх перевізників працювати над оновленням парку, зазначивши, що з 1 січня 2019 року заборонено використання автобусів, переобладнаних з вантажного транспорту. За словами міністра, такі автобуси будуть евакуюватися на штрафні майданчики і "потім йти на металобрухт".

Як повідомлялося, 20 липня 10 людей загинули і 9 травмовані при зіткненні маршрутки і вантажівки в Житомирській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram