ГоловнаСуспільствоЖиття

У смертельній ДТП в центрі Харкова винні обидва водії, - експерт

Правила порушили і Олена Зайцева на Lexus, і Геннадій Дронов на Volkswagen.

У смертельній ДТП в центрі Харкова винні обидва водії, - експерт
Фото: mediaport.ua

Суд у Харкові у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській, в якій загинули 6 осіб, допитав експерта-автотехніка, який підтвердив, що правила порушили обидва водії - Олена Зайцева на Lexus і Геннадій Дронов на Volkswagen.

Про це повідомляє Укрінформ.

Фахівець з автотехнічної експертизи підтвердив, що дії обох фігурантів перебувають у причинно-наслідковому зв'язку щодо моменту небезпеки, тобто, неминучого зіткнення.

"Дронов рушив з місця на жовте світло, чим відкинув Lexus, який мчав повз на червоне світло на великій швидкості, на натовп людей на переході", - йдеться у повідомленні.

18 липня суд також планував допитати Олену Федірко - нарколога, яка брала аналізи у Олени Зайцевої безпосередньо після аварії, повідомляє Громадське радіо.

Суддя уповноважив представників сторони обвинувачення примусово доставити Федірко на засідання, однак правоохоронці її не знайшли.

За словами захисниці постраждалих Лариси Матвєєвої, у наркоцентрі, де працювала Федірко, сказали, що жінка вже там не працює.

Наступне засідання суду відбудеться 24 липня.

Раніше автомеханік Lexus Костянтин Кузнєцов заявив, що підозрювана в резонансній ДТП у Харкові Олена Зайцева рухалася на швидкості більш ніж 100 км/год.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року близько 20:40 у центрі Харкова сталася масштабна ДТП: автомобіль Lexus проїхав на червоний сигнал світлофора і врізався у Volkswagen Touareg, після чого вилетів на тротуар з пішоходами. Внаслідок наїзду загинули шість осіб, ще п'ятеро отримали травми.

20 жовтня Київський райсуд Харкова обрав для Зайцевої запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів - до 16 грудня 2017 року без визначення застави.

Зайцева заявляла, що на перехресті їй створив небезпеку водій Volkswagen. Пізніше вона відмовилася від надання свідчень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram