ГоловнаСуспільствоОсвіта

В Одеському медуніверситеті намагаються зірвати роботу в.о. ректора

Напередодні МОЗ звільнило ректора Валерія Запорожана, його "прихильники" сьогодні влаштовують диверсії.

В Одеському національному медуніверситеті прихильники звільненого ректора намагаються зірвати виступ тимчасового керівника ВНЗ Костянтина Аймедова. Про це повідомляє "Думская".

Прихильники колишнього очільника Одеського національного медичного університету Валерія Запорожана сьогодні вранці заблокували в ректораті Аймедова і представника МОЗ, який повинен представити в.о. ректора, не давши пройти в зал засідань. На місце була викликана поліція.

Після вирішення ситуації на лінію "102" надійшов дзвінок про замінування головного корпусу університету на Ольгіївській вулиці. Правоохоронці евакуювали всіх з будівлі.

Усередині ректорату, крім співробітників університету та представників МОЗ, присутні активісти організації "СтопКор". Вони поводяться досить агресивно щодо співробітників ЗМІ.

Нагадаємо, наказ про звільнення Запорожана міністр охорони здоров'я Уляна Супрун підписала вчора. Керівник, який займав цю посаду з 1994 року, відправлений у відставку за порушення контракту.

Звільнення Запорожана багато років домагалося кілька громадських організацій. Активісти звинувачують керівника в системній корупції і розкраданні бюджетних коштів. За фактами зловживань у ОНМУ кілька разів відкривалися кримінальні провадження, але ректора до відповідальності так і не притягнули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram