ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні зафіксована п'ята смерть від ботулізму

З початку року зареєстровано 58 випадків ботулізму, в результаті яких захворіло 65 осіб.

В Україні зафіксована п'ята смерть від ботулізму
Фото: segodnya.ua

Минулого тижня в Україні зафіксовано п'ятий з початку року летальний випадок ботулізму, повідомляє прес-центр Міністерства охорони здоров'я.

У Запорізькій області чоловік 1975 року народження помер удома, по медичну допомогу він не звертався. Діагноз встановлено посмертно на підставі лабораторного підтвердження.

Імовірним джерелом ботулізму в МОЗ назвали неякісну в'ялену рибу домашнього приготування.

Повідомляють, що на 16 липня в Україні зареєстровано 58 випадків ботулізму, в результаті яких захворіло 65 осіб, 5 з них померли.

Харчовий ботулізм є важкою, потенційно смертельною, але відносно рідкісною хворобою. Це інтоксикація, зазвичай викликається в результаті споживання високоактивних нейротоксинів, ботулотоксинів, що утворюються в заражених харчових продуктах. Ботулізм не передається від людини людині.

Ботулотоксини потрапляють в організм при споживанні продуктів, які не пройшли належну обробку, в яких бактерії або спори виживають і виробляють токсини. Основною причиною ботулізму людини є харчова інтоксикація, але він може бути викликаний кишковою інфекцією у дітей грудного віку, інфекціями через поранення і в результаті вдихання.

На початку липня за Програмою розвитку ООН поставила в Україну сироватку від ботулізму як гуманітарну допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram