ГоловнаСуспільствоОсвіта

МОЗ звільнило ректора Одеського медуніверситету

Він відмовився пускати у вуз комісію МОЗ.

МОЗ звільнило ректора Одеського медуніверситету
Фото: www.odcrisis.org

Міністерство охорони здоров'я України вирішило звільнити ректора Одеського національного медичного університету Валерія Запорожана.

Прес-служба міністерства повідомила, що відомство отримало велику кількість скарг на роботу ректора і загальну ситуацію в університеті, у зв'язку з чим в Одесу була відправлена комісія.

16 липня представники МОЗ прийшли в ОНМУ, але Запорожан заборонив їм проводити перевірку.

"З огляду на невиконання наказу МОЗ України ректором Одеського національного медичного університету і з метою забезпечення подальшої роботи комісії, МОЗ України прийняло рішення про дострокове розірвання контракту з Валерієм Запорожаном з 17 липня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Запорожан очолював вуз з 1994 року.

Згідно з наказом, який оприлюднило одеське видання "Думская", обов'язки ректора тимчасово покладено на завідувача кафедри психології Костянтина Аймедова.

Нагадаємо, що у квітні 2018 року МОЗ відсторонило Запорожана від роботи через складений на нього співробітниками Національної поліції протокол про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією. До завершення розгляду справи обов'язки ректора Одеського НМУ мав виконувати проректор з науково-педагогічної роботи Валерія Марічереда.

Однак уже через день Запорожана виправдав Приморський райсуд Одеси, і його довелося поновити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram