ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ направило в регіони вакцини для профілактики сказу

Джерелом вірусу є різні хижі та домашні тварини.

МОЗ направило в регіони вакцини для профілактики сказу
Фото: dnipr.kievcity.gov.ua

Україна закупила понад 39 тис. доз вакцин для профілактики сказу, які Міністерство охорони здоров'я вже передало в регіони.

Про це повідомляють на сайті МОЗ.

"Антирабічна вакцина, призначена для профілактики і лікування сказу в дітей і дорослих, була закуплена і доставлена Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за кошти державного бюджету. Ці вакцини вироблені у Франції, мають сертифікат якості GMP і є прекваліфікована ВООЗ", - ідеться в повідомленні.

Перевірити наявність вакцин у регіонах можна в таблиці.

У МОЗ нагадали, що сказ - це гостра інфекційна хвороба, що вражає центральну нервову систему. Джерелом вірусу є різні хижі та домашні тварини. Вірус передається від хворих тварин через укус або особливо якщо на шкірі є мікротравми.

"Антирабічну вакцину застосовують для первинної імунізації людей, які були в контакті або були укушені шаленими, підозрілими або невідомими тваринами. Подальша ревакцинація проводиться відповідно до схеми лікувально-профілактичної імунізації. Також антирабічною вакциною проводять профілактичну імунізацію людям, робота яких пов'язана з ризиком зараження: співробітникам лабораторій, що працюють з вуличним вірусом сказу, ветеринарам, мисливцям, лісникам та іншим", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в травні МОЗ відправило в регіони 130 тис. доз імуноглобулінів і антитоксинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram