ГоловнаСуспільствоЖиття

У ГПУ пояснили причину заборони будівництва Музею Небесної Сотні на Інститутській

Необхідно зберегти рельєф місцевості для слідчого експерименту.

У ГПУ пояснили причину заборони будівництва Музею Небесної Сотні на Інститутській
Фото: Анна Стешенко

У Генеральній прокуратурі пояснили причину заборони спорудження Музею Небесної Сотні на вулиці Інститутській у центрі Києва.

Про це на прес-конференції заявив керівник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає кореспондент LB.ua.

"ГПУ і Департамент спеціальних розслідувань жодним чином не хоче бути перешкодою зведення Музею Небесної Сотні... Але на цей момент ми організували завершальні слідчі експерименти. Ми повинні завершити цю роботу. Тому є необхідність збереження рельєфу місцевості вулиці Інститутської", - заявив він.

За його словами, з цієї причини слідчі ГПУ раніше виносили приписи про заборону будівництва музею.

"Відсьогодні буде організовано перші слідчі експерименти. І ми плануємо завершити ці слідчі експерименти впродовж двох місяців, можливо, навіть і швидше. В будь-якому разі не пізніше, ніж через три місяці, ми плануємо завершити цю роботу", - Горбатюк.

Нагадаємо, музей Революції гідності буде побудовано в центрі Києва. Територія проектування зачіпає алею Героїв Небесної Сотні від Майдану Незалежності до вул. Ольгинської, земельну ділянку по алеї Героїв Небесної Сотні, 3-5 і частину земельної ділянки по алеї Героїв Небесної Сотні, 4 (місце, де розташована каплиця УГКЦ).

На сьогодні створено держустанову Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності, але вона не має постійного місця. Експонати зберігаються в інших київських музеях.

Наприкінці червня журі визначило переможця архітектурного конкурсу на музей. Переміг проект німецької контори Kleihues Gesellschaft von Architekten.

4 липня директор музею Ігор Пошивайло повідомив, що ГПУ заборонила будівництво. Пізніше Генпрокуратура скасувала цю заборону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram