ГоловнаСуспільствоЖиття

РФ затримала для огляду 148 суден в Азовському морі, - Лавренюк

Всі дані про затримання передаються в Міністерство закордонних справ.

РФ затримала для огляду 148 суден в Азовському морі, - Лавренюк
Мариупольский порт

Число затриманих Росією в Азовському морі суден для огляду становить 148 одиниць.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури.

"Кожен день Адміністрація морських портів України фіксує затримання спецслужбами Російської Федерації суден для огляду, які направляються з/до портів Маріуполя і Бердянська", - заявив він, зазначивши, що з кожним днем кількість затриманих для огляду суден зростає.

Заступник міністра також повідомив, що всі дані передаються в Міністерство закордонних справ.

"Ми отримуємо численні скарги від капітанів суден, агентів, які працюють в Бердянському і Маріупольському портах, адміністрацій портів і народних депутатів щодо безпідставного збільшення кількості затримок суден. Так далі не може тривати. Необхідно в найкоротший термін сформувати єдину позицію щодо подальших дій України у відповідь на незаконні дії Російської Федерації", - додав Лавренюк.

Відзначається також, що за результатами наради учасники виробили план дій і прийняли низку спільних рішень. Нагадаємо, з 30 квітня представники РФ щодня зупиняють для огляду та ідентифікації невійськові судна, які прямують в Маріупольський морпорт.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян переконаний, що РФ проводить навмисну політику, яка спрямована на те, щоб заблокувати вхід в Азовське море і фактично зруйнувати економіку двох морських портів - Бердянська і Маріуполя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram