ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ внесло зміни в порядок вибору лікаря

Підписані раніше декларації залишаються чинними.

МОЗ внесло зміни в порядок вибору лікаря
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я України внесло зміни в Порядок вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, що набули чинності 3 липня 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я на сторінці у Фейсбуці.

Головне нововведення - тепер для підписання декларації не потрібні копії документів. Лікар або реєстратор більше не зобов'язані створювати і зберігати копії документів, які надає пацієнт. Пацієнт під час підписання декларації повинен показати тільки один з документів, що посвідчують особу, і документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. 

Зберігати тепер необхідно тільки один екземпляр декларації, підписаний пацієнтом. Другий примірник, як і раніше, залишається в пацієнта.

Також якщо людина через свої релігійні переконання відмовилася від реєстраційного номера облікової картки платника податків і має про це відмітку в паспорті, цей документ не надається при укладенні декларації і цей пункт у декларації не заповнюється. Для ідентифікації особи в такому разі використовують номер документа, що посвідчує особу.

Декларації про вибір лікаря, підписані до набуття чинності змін, дійсні і не анулюються.

Нагадаємо, кампанія вибору сімейних лікарів і підписання декларацій почалася у квітні цього року. З липня держава почала розподіляти бюджетні кошти з урахуванням підписаних декларацій, Держказначейство вже перерахувало на рахунки лікарень 244 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram