ГоловнаСуспільствоЖиття

Матір Сенцова попросила Путіна помилувати сина

Клопотання Людмили Сенцової опубліковано на сайті "Эхо Москвы".

Матір українського політв'язня Олега Сенцова, засудженого в Росії до 20 років колонії за звинуваченням у "тероризмі", звернулася до президента РФ Володимира Путіна з проханням помилувати сина.

Фото: Громадське

Клопотання Людмили Сенцової опубліковано на сайті "Эхо Москвы".

"Я звертаюся до Вас з проханням про помилування мого сина, Олега Геннадійовича Сенцова, 1976 р.н., засудженого російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терористичної спільноти", - пише вона.

"Усі матері люблять своїх дітей, хочуть їм свободи і щастя. Мені важко судити про ступінь провини власного сина, хоча я знаю його як мирного громадянина і людину, захопленого своєю професією - кінорежисурою. Не буду Вас переконувати в невинності Олега, хоча сама в це вірю. Просто скажу, що він нікого не вбивав. Він уже відсидів чотири роки у в'язниці. На нього чекають діти, молодший син потерпає від аутизму. Їм погано без нього. Вони ніколи не будуть щасливі без батька. Прошу Вас, Володимире Володимировичу, проявити милосердя і помилувати Олега Сенцова, не руйнувати його життя і життя його близьких. Ми чекаємо на нього вдома", - йдеться в клопотанні Людмили Сенцової.

Нагадаємо, Сенцов, незаконно засуджений у РФ за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності, 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков натякнув, що режисер "повинен сам подбати про своє помилування". Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що не писатиме президентові РФ прохання про помилування Сенцова.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко згодом заявила, що Сенцов не буде просити Путіна про помилування для обміну. При цьому вона нагадала, що для помилування Надії Савченко до Путіна формально звернулися родичі загиблих російських журналістів, і він помилував її без звернення самої Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram