ГоловнаСуспільствоЖиття

Столичний суд виніс вирок викрадачеві мотоцикла Масі Найєма

Потерпілий і злочинець уклали угоду, тому суд засудив викрадача тільки до штрафу.

Столичний суд виніс вирок викрадачеві мотоцикла Масі Найєма
Фото: Lb.ua

Суд оштрафував на 17 тис. гривень жителя Києва за викрадення мотоцикла брата депутата Верховної Ради Мустафи Найєма Масі біля будівлі Апеляційного суду Києва. Про це йдеться в рішенні суду.

Інцидент стався 11 травня в Солом'янському районі Києва біля будівлі Апеляційного суду. Безробітний житель Києва Антон Мазур побачив припаркований біля паркану мотоцикл Honda GLN 125SHD-2TU білого кольору. З огляду на те, що в замку запалювання мотоцикла був ключ, обвинувачений вирішив заволодіти транспортним засобом.

Підсудний почав котити мотоцикл у напрямку вул. Солом'янської, після чого виїхав на проїжджу частину, сів на транспортний засіб і попрямував у невідомому напрямку.

Своїми діями він завдав Масі Найєму матеріальних збитків на суму 40 000 гривень.

Надалі мотоцикл знайшла поліція на вул. Дмитрієвській у Києві та повернула власникові.

Повідомляють, що обвинувачений повністю і добровільно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення і щиро розкаявся.

Мазур і Найєм звернулися до суду під час попереднього розгляду з угодою про примирення, яку вони підписали 21 травня. Сторони погодилися з призначенням підсудному покарання у вигляді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на користь держави, що становить 17 000 гривень.

Суд затвердив угоду, оштрафував винного, а мотоцикл повернув Найєму.

Водночас до набуття вироком чинності засуджений залишається під домашнім арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram