ГоловнаСуспільствоЖиття

Рахункова палата перевірить підприємства "Укроборонпрому", включно з "Маяком"

Перевірку пройдуть також "Квант" і "Радар".

Рахункова палата перевірить підприємства "Укроборонпрому", включно з "Маяком"
Фото: ukr.media

Рахункова палата перевірить підприємства "Укроборонпрому", серед яких і завод "Маяк", де виготовляють міномет "Молот". Про це повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Рахункова палата найближчим часом перевірить київські заводи "Маяк", "Радар" і "Квант", які входять у державний концерн "Укроборонпром". Саме на "Маяку" виготовляють "убивчі молоти", - написав Пацкан.

"Ми не зможемо зменшити їхнє горе, але ми можемо і повинні перевірити це підприємство і проінформувати суспільство про результати. Я особисто буду тримати це питання на контролі. Сьогодні, в умовах війни на сході, військова техніка повинна бути як ніколи надійною і сучасною. А наші хлопці повинні бути максимально захищеними і підготовленими", - написав чиновник.

Аудит, за який відповідальна член Рахункової палати Ірина Іванова, стосуватиметься ефективності використання та розпорядження майном державними підприємствами, що входять до складу Державного концерну "Укроборонпром", що фінансово впливає на державний бюджет.

Нагадаємо, в результаті вибуху міномета "Молот" на Рівненському військовому полігоні загинули троє військових, ще 9 осіб отримали поранення. Вчора на полігоні провели випробування мінометів, розслідування розглядає три версії трагедії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram