ГоловнаСуспільствоЖиття

Автомобілісти на єврономерах перекрили центр Києва

Заблоковано проїзд від станції метро "Арсенальна" до Європейської площі.

У середу, 11 липня, центр Києва перекрили власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які проводять акцію з вимогою знизити митні платежі.

Про це повідомляє РБК-Україна.

На цей момент заблоковано проїзд від станції метро "Арсенальна" до Європейської площі. Учасники акції блокують проїзд вулицями Грушевського, Шовковичною, Липською, Інститутською і в урядовому кварталі, в зв'язку з чим фактично заблоковані під'їзди до парламенту і будинку Кабінету Міністрів.

За словами активістів, протести будуть безстроковими. На цей момент акція проходить спокійно, в центрі столиці утворилися серйозні затори. До будівлі Верховної Ради підтягнулися правоохоронці.

Організатори акції обіцяли залучити близько 10 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією та близько 20 тис. учасників протестів. Не виключено, що вони, крім урядового кварталу, можуть заблокувати дороги до аеропортів "Бориспіль" і "Київ".

Нагадаємо, за даними Фіскальної служби, 97% автомобілів на транзитних номерах перебувають в Україні незаконно.

Автомобілі на єврономерах стали одним із трендів українського порядку денного 2017 року. Їх власники декілька разів перекривали рух у центрі Києва з вимогою легалізації.

У вересні учасники протесту підписали меморандум про взаєморозуміння з головою парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною. Вона взяла на себе зобов'язання розробити законопроект, за яким уже ввезені в Україну авто могли б стати на облік. За словами Южаніної, перехід на українські номери обійдеться фактичним власникам нерозмитнених автомобілів у 1000-1400 євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram