ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі почалися українсько-американські навчання "Сі Бриз-2018"

У навчаннях візьмуть участь 19 країн.

В Одесі почалися українсько-американські навчання "Сі Бриз-2018"
Флагман 6-го флота ВМС США Mount Whitney
Фото: c6f.navy.mil

В Одесі стартували українсько-американські навчання "Сі Бриз-2018", які пройдуть в Одеській і Миколаївській областях, а також на полігонах у північно-західній частині Чорного моря.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив на церемонії відкриття навчань командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко, в навчаннях візьмуть участь представники 19 країн, загальна чисельність особового складу - понад 2 тис. осіб.

У морській частині навчань візьмуть участь 30 кораблів і катерів, включаючи турецький підводний човен; у повітряній - понад 20 літальних апаратів. Тема навчань - "Проведення національної морської операції з безпеки в кризовому регіоні".

Особливістю навчань цього року буде те, що управління всіма компонентами навчань здійснюватиметься з борта штабного корабля ВМС США, флагмана 6-го флоту ВМС США Mount Whitney, який уперше бере участь у "Сі Бриз".

Основними елементами і завданнями навчань стануть дії протикорабельної та протиповітряної оборони, висадка морського десанту, тактичне маневрування.

Нагадаємо, українсько-американські навчання серії "Сі Бриз" відбуваються щорічно з 1997 року. Їх проводять з метою підготовки та нарощення бойової готовності ВМС ЗСУ на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

У 2016 році один з етапів "Сі Бриз" уперше пройшов на Дунаї.

У 2017 році навчання тривали з 10 по 22 липня. У них узяли участь представники 16 країн. Були задіяні майже 3500 військовослужбовців, близько 30 кораблів, катерів і суден, 22 одиниці авіаційної техніки, близько 100 одиниць автомобільної та бронетанкової техніки. Після навчань США передали Україні патрульні катери Islands.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram