ГоловнаСуспільствоПодії

Оприлюднено імена військовослужбовців, котрі загинули на Рівненському полігоні

У військовому комісаріаті висловлюють співчуття батькам і родинам загиблих.

Оприлюднено імена військовослужбовців, котрі загинули на Рівненському полігоні
Фото: Макс Требухов

Оприлюднено імена військовослужбовців, які загинули в результаті розриву міномета на полігоні в Рівненській області.

Про це повідомила прес-служба Закарпатського обласного військового комісаріату у Фейсбуці.

"На жаль, 6 липня близько 5:45 під час виконання навчально-бойових завдань на полігоні в Рівненській області загинули троє патріотів і захисників рідної землі: капітан Тихоновський Валерій Тимофійович, командир мінометної батареї військової частини А1778, 1978 р.н .; солдат Власов Дмитро Олегович, старший навідник міномету 1-го мінометного взводу мінометної батареї військової частини А1778, 1996 р.н.; солдат Пішкар Юрій Юрійович, майстер - номер розрахунку 1 мінометного взводу мінометної батареї військової частини А1778, 1975 р.н.", - йдеться в повідомленні.

У військовому комісаріаті висловлюють співчуття батькам і родинам загиблих.

Нагадаємо, сьогодні на Рівненському полігоні через розрив міномета "Молот" загинули троє і були поранені дев'ять військовослужбовців. Президент Петро Порошенко заборонив використовувати міномети "Молот" на навчаннях і доручив міністру оборони, генералу армії Степанові Полтораку і начальнику Генштабу ЗСУ Вікторові Муженку розібратися в причинах трагедії.

Зазначимо, що це не перший вибух "Молота", який призвів до жертв серед військових. Зокрема, в липні 2016 року в результаті вибуху міномета на полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області загинули дві людини.

За даними волонтера Ольги Решетилової, координаторки Медійної ініціативи за права людини, після цього від розриву "Молотов" загинули щонайменше 12 осіб. Зокрема, 30 березня 2017 року в Авдіївці в результаті вибуху міномета "Молот" загинули троє бійців АТО. З посиланням на експертів вона пише, що марка сталі в стовбурі зам'яка і не відповідає технічним характеристикам. Міномет М 120-15 "Молот" прийняли на озброєння 2016 року за прискореною процедурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram