ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінрегіонбуд заборонив установлювати МАФи на нових тротуарах

На пішохідній частині дороги взагалі не повинно бути рекламних конструкцій.

Мінрегіонбуд заборонив установлювати МАФи на нових тротуарах
Временные сооружения, расположенные в районе станции метрополитена “Лукьяновская”
Фото: Киевская школа экономики

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України оновило державні будівельні норми, зокрема, не допускають встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на тротуарах вулиць.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку.

Відповідні норми будуть застосовуватися в будівництві нових доріг і вулиць, а також під час капітальних ремонтів чи реконструкції наявних. Документ набуває чинності з 1 вересня.

"Пішохідні зони тому і називаються "пішохідними", оскільки призначені для пішоходів, для їх зручності і комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих дорогах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски, розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху тротуарами і навіть може становити небезпеку для пішоходів", - повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Оновлені норми не допускають установлення на тротуарах дорожніх огороджень і опор, рекламних конструкцій, торгових кіосків, павільйонів, наметів, приямків від люків і дощоприймачів, а також сходів і ґанків будинків.

Раніше в Мінрегіоні зробили обов'язковим проектування велосипедних смуг під час будівництва та реконструкції доріг. Крім того, всі великі магазини, включаючи супермаркети і гастрономи, згідно з новими нормами, зобов'язані обладнати громадські туалети, окремі для чоловіків і жінок, з обов'язковим доступом для інвалідів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram