ГоловнаСуспільствоЖиття

У Херсоні поліція вилучила наркотиків на мільйон гривень

Затримано злочинну групу, яка продавала амфетамін через "закладки".

У Херсоні поліція затримала групу злочинців, які продавали наркотики через месенджер Telegram. У затриманих вилучено наркотичної сировини на суму близько 1 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Інформацію про осіб, що продають наркотики шляхом закладок, поліція отримала ще навесні. Протягом розслідування співробітники поліції встановили, що до поширення психотропної речовини причетний 24-річний житель Корабельного району. Як з'ясувалося, чоловік замовляв і отримував наркотики через поштову доставку з однієї зі східноазійських країн.

Фото: npu.gov.ua

Для поширення особливо небезпечної психотропної речовини PVP і амфетаміну на території області зловмисник підібрав кількох громадян. Він розробив відповідну корпоративну систему захисту спілкування групи і прикриття безконтактного збуту препарату через автоматизовані сторінки меседжеру. Злочинна група "рекламувала" свій товар на стінах будівель.

Протягом обшуків у підозрюваних вилучили пакети з психотропною речовиною, готовою до реалізації, на суму близько мільйона гривень, 27 300 гривень, 2 100 євро, банківські картки на ім'я учасників групи, на яких зберігалося близько 75 000 гривень, отриманих зловмисним шляхом. Також правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони, за допомогою яких зловмисники виходили на зв'язок з потенційними покупцями.

Зараз підозрюваних затримано відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу. Проводяться необхідні експертизи та слідчі дії.

Нагадаємо, наприкінці червня столична поліція затримала організатора закладок метадону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram