ГоловнаСуспільствоВійна

Україна передала в Міжнародний кримінальний суд списки всіх іноземців, які воювали за Росію на Донбасі

Кількість іноземців не оприлюднено; відомо, що йдеться про сотні.

Україна передала в Міжнародний кримінальний суд списки всіх іноземців, які воювали за Росію на Донбасі
Фото: 24tv.ua

Україна передала в Міжнародний кримінальний суд списки всіх встановлених іноземців, які воювали на боці Російської Федерації на Донбасі. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ми передали в установи Міжнародного кримінального суду через суд списки встановлених протягом розслідування кримінального провадження про агресивну війну проти України з боку північного сусіда, передали списки не тільки сербів, а й усіх іноземців: італійців, іспанців, албанців. Їх там чимало, вони називаються ротами, взводами. Їх там може бути 10-15 осіб, але сумарно їх кількість становить кілька сотень", - розповів Матіос.

Також головний військовий прокурор заявив про "подвійні стандарти", які іноді застосовуються до України з боку інших держав у питанні найманців.

"Головне, що найманство на території суверенної держави карається законом усіх держав, звідки вони приїхали. Але ми чомусь не чули про масові процеси проти цих осіб. Подвійні стандарти, які іноді застосовуються до України, дуже прикро вражають", - заявив Матіос.

Нагадаємо, раніше в СБУ виявили в лавах бойовиків "ЛНР" понад 300 сербів. Прокуратура Сербії відкрила 45 кримінальних проваджень щодо найманців, які беруть участь у військових конфліктах, у тому числі на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram