ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція вилучила у Житомирській області понад 2 тонни бурштину

Аваков наголосив, що потрібен закон для регулювання видобутку бурштину.

Понад дві тонни нелегально видобутого бурштину правоохоронці вилучили під час переслідування підозрілої машини в Житомирській області. На місці працюють поліцейські спецпризначенці.

Про це сьогодні, 3 липня, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Ні, це не мішки з борошном або цукром. Це партія нелегального бурштину, затримана зараз в Житомирській області. Рекордні понад 2 тонни", - зазначив глава МВС, додавши, що вилучений бурштин перебуватиме в сховищах Національного банку України.

Насправді це не рекордна партія. Наприклад, у березні СБУ повідомляла про вилучення 3 тонн необробленого бурштину в Житомирській області, а в серпні 2015 року сам Аваков повідомляв про затримання партії у 2,5 тонни бурштину в Рівненській області.

Аваков наголосив, що потрібен закон для регулювання видобутку бурштину.

Проблему незаконного видобутку бурштину в Рівненській, Житомирській та Волинській областях намагаються вирішити вже кілька років, але наразі безуспішно. Одна з перешкод - відсутність законодавства для легалізації цього виду бізнесу. Сутички правоохоронців з видобувачами бурштину відбуваються регулярно. Не допомогло навіть введення підрозділів Нацгвардії у ці райони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram