ГоловнаСуспільствоПодії

Павла Гриба під час етапування жорстоко побили російські ув'язнені

У Павла забрали всі речі та продукти.

Павла Гриба під час етапування жорстоко побили російські ув'язнені

Українець Павло Гриб, якого незаконно утримують в Росії, сильно постраждав під час етапування в Ростов-на-Дону. Про це пише на своїй сторінці у Facebook його батько Ігор Гриб.

"Дві години тому адвокат Марина Дубровіна пробилася в СІЗО-4 на побачення з Павлом. Він повідомив, що під час етапування в Ростов-на-Дону був жорстоко побитий іншими російськими ув'язненими, коли вони дізналися, за якою статтею Паша обвинувачується, - пише Ігор Гриб. - Вони також забрали всі речі та продукти харчування, які напередодні передали українські консули. Залишився лише в шортах і майці".

Нагадаємо, в серпні минулого року колишній співробітник Держприкордонслужби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідин Білорусі. 7 вересня стало відомо, що Гриб перебуває у слідчому ізоляторі на території РФ, в Краснодарі. Пізніше МЗС України підтвердило місцеперебування українця.

Раніше сьогодні повідомлялося, що кримінальну справу обвинуваченого в сприянні тероризму українця Павла Гриба передано на розгляд у Північно-Кавказький окружний військовий суд

Згідно з матеріалами справи, підсудний, перебуваючи в Україні, переписувався в мережі Інтернет зі школяркою із Сочі, ученицею старших класів. Гриб, як стверджує слідство, переконував дівчину закласти виготовлений заздалегідь саморобний вибуховий пристрій і привести його в дію на випускному вечорі 30 червня 2017 року. Після теракту підсудний рекомендував школярці покинути територію Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram