ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ заблокувала ввезення в Україну контрафактних пестицидів

Товар реалізовували в Україні під виглядом європейських брендів.

СБУ заблокувала ввезення в Україну контрафактних пестицидів
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки блокували масштабний імпорт в Україну контрафактних пестицидів.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що бізнесмени замовляли продукцію в одній з країн Далекого Сходу і реалізовували в Україні під виглядом європейських брендів. Такий механізм діяв упродовж 2017-2018 років, контрафакт ввозився через морські порти.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу, правоохоронці провели санкціоновані слідчі дії в Київській і Вінницькій області в приміщеннях регіональних митниць, Мінекології, офісних і складських приміщеннях комерційних структур.

Під час обшуків було вилучено документацію, яка підтверджує ввезення контрафактної продукції. Крім того, співробітники СБУ виявили на складах приблизно 150 тонн контрафактних пестицидів на 18 млн гривень, які були ввезені в Україну без належних дозвільних документів.

"Перевіряється ймовірна причетність чиновників до організації протиправного механізму та заподіяння шкоди здоров'ю населення і навколишньому середовищу через використання раніше ввезених пестицидів", - додали в СБУ.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року в Києві поліцейські виявили склад, де незаконно зберігали пестициди, які містили отруйні речовини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram