ГоловнаСуспільствоЖиття

Літак з українськими туристами вилетів з Тирани до Києва

Приблизно 200 українців не змогли вчасно вилетіти з Албанії.

Літак з українськими туристами вилетів з Албанії в Україну. Про це повідомив представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич.

"О 22:20 з Тирани до Києва вилетів літак з усіма українцями, які чекали на повернення додому", - написав він у Twitter.

Раніше ЗМІ повідомляли, що приблизно 200 туристів з України не змогли вчасно вилетіти зі столиці Албанії Тирани у зв'язку зі скандалом з авіаперевізником Bravo Airways.

Згідно з повідомленням, авіакомпанія Bravo Airways заявила, що рейси, заплановані на 30 червня та 1 липня, виконано в повному обсязі, а з 3 липня повертається штатний режим роботи.

Зміни в розкладі 2 липня пов'язані з необхідністю виконати 5 гуманітарних рейсів у Туніс, де перебуває близько 800 українців, які постраждали від дій туроператора Oasis Travel.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував на 3 липня нараду з представниками авіакомпаній і туроператорів, щоб вирішити ситуацію із затримками туристичних рейсів. Напередодні міністр звернувся до Генеральної прокуратури у зв'язку з шахрайством з боку туроператора Oasis Travel, який заборгував перевізнику Bravo понад мільйон доларів.

Авіакомпанія Bravo Airways була заснована 2 квітня 2012 року. Літаки авіакомпанії базуються в міжнародному аеропорту "Бориспіль", а з 2016 року також у міжнародних аеропортах "Київ" і "Харків".

Bravo Airways експлуатує середньомагістральні літаки Boeing McDonnel Douglas (MD-82/83) і Boeing 737.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram