ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники не пустили в Україну кореспондента російського телеканалу "Дождь"

Коростельов їхав на тренінг з журналістських розслідувань, організованих OPEN Media Hub.

Прикордонники не пустили в Україну кореспондента російського телеканалу "Дождь"
Алексей Коростелев

Українські прикордонники відмовили кореспонденту російського телеканалу "Дождь" Олексію Коростельову у в'їзді в країну, мотивувавши це недостатньою кількістю у нього грошових коштів і непідтвердженою метою перебування в Україні.

Про це повідомив сам журналіст в Фейсбуці.

"Прийнято рішення про відмову в перетині державного кордону на в'їзд в Україну ... громадянину РФ Олексію Коростельову", - йдеться в рішенні про відмову в перетині держкордону, копію якого опублікував Коростельов.

"...депортують з Києва через те, що я жебрак. Щоб в'їхати на територію України тепер, як виявилося, треба мати при собі щонайменше 50 баксів на день (їжу на тиждень ...). Як вони дізналися, що у мене немає цих грошей на карті - не знаю ...Друга причина, зазначена в рішенні про депортацію, - відсутність запрошення. Брехня. Їхав на стажування - все було при собі, включаючи зворотний квиток і бронь в готелі. Це при тому, що я бував в Києві двічі і проходив контроль на кордоні без зворотного квитка, броні, запрошень", - написав він.

За словами кореспондента, його чотири години "тримали" на паспортному контролі, потім відвели в транзитну зону, де він повинен чекати зворотний рейс до Кишинева (звідки він і прибув в Україну), який оплатила українська сторона.

На сайті "Дождь" зазначено, що Коростельов їхав на тренінг з журналістських розслідувань, який організовує консорціум OPEN Media Hub (спільний проект Євросоюзу та Thomson Foundation).

Тим часом, через деякий час Коростельов повідомив, що його все ж пустили в Україну.

"Після 10 годинного гуляння аеропортом і купи листів і публікацій, мене впустили до Києва", - написав він.

Нагадаємо, раніше Держприкордонслужба не пустила в Україну кореспондентку Russia Today, громадянку Великобританії Полу Слієр. Також прикордонники не пустили в країну іншого громадянина Росії - журналіста, телеведучого, радника спікера Держдуми РФ Євгена Примакова.Обидва журналісти заявили, що їхали на експертну конференцію ОБСЄ зі свободи преси в Київ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram