ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС за добу загинули четверо військовослужбовців

Ще троє українських військових отримали поранення.

У зоні ООС за добу загинули четверо військовослужбовців
Фото: facebook/pressjfo.news

За минулу добу, 28 червня, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою. Ворог активізував бойові дії із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, повідомляє прес-центр ООС на своїй сторінці в Фейсбуці.

На окремих ділянках бойовики використовували озброєння танків, ствольну артилерію і міномети, які заборонені мінськими домовленостями. Російські окупаційні війська 28 разів застосували прицільний вогонь по наших позиціях, 9 з яких - з важкого озброєння.

На Луганському напрямку противник виявляв активність в нічний час і вів вогонь по захисниках Новотошківського з танка, мінометів, автоматичних гранатометів і БМП.

Також відзначається активність бойовиків в районі Світлодарської дуги. Там з гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог обстріляв наші позиції біля Світлодарська і Новозванівки. Внаслідок вогневих провокацій один наш захисник загинув і ще одного поранено.

На Горлівському напрямку бойовики активно застосовували міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети, вогонь яких був прикриттям роботи снайпера і диверсійної групи. Тільки дієвими заходами вогневого впливу на окупантів вдалося стабілізувати ситуацію. Однак двоє захисників України загинули. На цьому ж напрямку внаслідок ворожого обстрілу з гранатометів і великокаліберних кулеметів отримав поранення захисник Луганського.

На донецькому напрямку ворог обстрілював з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї наші позиції в районі населених пунктів Мар'їнка, Верхньторецьке і Авдіївка. На жаль, і тут не обійшлося без втрат. Один із захисників Авдіївки отримав несумісні з життям поранення.

На Маріупольському напрямку ворог застосував по захисниках Павлополя ствольну артилерію калібром 122 мм, міномети калібром 120 мм і станкові протитанкові гранатомети. Вогневому впливу також піддалися наші позиції в районі населених пунктів Водяного, Лебединського, Гнутового, Новотроїцького та Широкиного. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил на цьому напрямі немає.

Протягом поточної доби бойовики російських окупаційних військ активності не проявляли.

За уточненими даними розвідки, 9 бойовиків російських окупаційних військ знищено, 8 поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram