ГоловнаСуспільствоЖиття

Денісова прибула в Лабитнангі, але її знову не пускають до Сенцова

Російський омбудсмен Москалькова перебуває на території колонії і на дзвінки не відповідає.

Денісова прибула в Лабитнангі, але її знову не пускають до Сенцова
Людмила Денисова

Уповноважена з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова прибула в місто Лабитнангі, де в колонії утримують незаконно ув'язненого українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє УНІАН.

Зараз Денисову не пропускають у в'язницю. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова, яка також повинна була приїхати в Лабитнангі, після прильоту в аеропорт Салехард відмовилася їхати разом з Денісовою.

Зараз Москалькова перебуває на території колонії, а Денісову туди не пускають. Також російський омбудсмен не відповідає на дзвінки.

"Це вже зовсім якесь ганебне явище, коли уповноважений проїжджає повз іншого уповноваженого, який перебуває на території Російської Федерації для того, щоб виконати домовленості двох президентів. Президентом РФ мені був гарантований безперешкодний доступ (до Сенцова, - ред), але взагалі нічого не відбувається. Вони проїхали просто кортежем повз нас. Ну, це ганьба", - сказала Денісова.

Нагадаємо, раніше Денісова звернулася до глави Адміністрації президента РФ Антона Вайна і прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова з вимогою забезпечити виконання домовленостей про відвідування політв'язнів.

Український і російський уповноважений з прав людини домовлялися відвідати на територіях обох країн по 34 ув'язнених. Поїздки омбудсменів у тюрми - результат домовленості між РФ і Україною, досягнутої за підсумками телефонної розмови Петра Порошенка та Володимира Путіна 9 червня.

Денісову, яка з 15 червня перебуває в РФ, не пустили до жодного українського політв'язня.

26 червня російський омбудсмен Москалькова прибула у Київ. Вона повідомила, що має намір відвідати засудженого за дезертирство військовослужбовця Максима Одінцова, а також зустрітися з членами екіпажу російського судна "Норд", затриманого в Азовському морі у березні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram