ГоловнаСуспільствоОсвіта

Мінрегіонбуд дозволив дитячі садки в житлових будинках

Навколо такого дитсадка має бути зелена зона.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України дозволило розміщувати в житлових будинках вбудовані та вбудовано-прибудовані дошкільні навчальні заклади. Про це повідомляє прес-служба міністерства з посиланням на заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лева Парцхаладзе.

"Зараз для комфорту людей ми в ДБН щодо дошкільних навчальних закладів прописали норму, яка дозволяє проектувати невеликі вбудовані та вбудовано-прибудовані дитсадки на перших поверхах житлових будинків", - сказав Парцхаладзе.

Під час розміщення таких дитсадків повинні обов'язково враховуватися необхідні пожежні вимоги щодо проектування дошкільних навчальних закладів, а також відповідні норми ДБН щодо житлових будинків.

Фото: Мінрегіонбуд

Крім цього, земельна ділянка такого навчального закладу повинна бути відокремлена парканом і зеленими насадженнями від прибудинкової території житлового будинку.

Організація та озеленення групових майданчиків, інсоляція і освітленість приміщень вбудовано-прибудованого і вбудованого дошкільного закладу повинні відповідати також вимогам ДБН щодо захисту територій і будинків від шуму та вимогам Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого МОЗ.

Крім цього, в новому ДБН щодо дошкільних навчальних закладів вводиться низка змін для поліпшення комфорту і безпеки дітей. Зокрема, це стосується обов'язкового облаштування інклюзивного простору в приміщеннях і впровадження енергозберігальних технологій та матеріалів.

Нові норми набирають чинності з 1 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, раніше в нові будівельні норми внесли зміни щодо ширини смуг руху на дорогах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram