ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ виявила підбурювачів до масових заворушень на День Конституції в Дніпропетровській області

Зловмисники агітували за входження центральних і східних областей України до складу Росії.

СБУ виявила підбурювачів до масових заворушень на День Конституції в Дніпропетровській області
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки припинили діяльність двох жителів Дніпропетровської області, які провокували інтернет-користувачів до масових заворушень на День Конституції України.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що жителі Дніпра і Жовтих Вод за завданням російських спецслужб поширювали в соцмережах спеціально підготовлені матеріали, адаптовані для жителів цього регіону.

"Протягом останнього місяця основні «зусилля» зловмисників були спрямовані на провокацію масових заворушень і порушень громадського порядку під час урочистих заходів до Дня Конституції", - наголошується в повідомленні.

"Серед матеріалів також виявлено «звинувачення» підрозділів Об'єднаних сил у провокаціях обстрілів на території ОРДЛО і фальшиві «довідки» спільників терористів зі значно завищеними втратами Збройних Сил України. Зловмисники агітували за входження центральних і східних областей України до складу Росії і насильницької зміни конституційного ладу нашої держави", - додали в СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп'ютерне обладнання, яке використовувалося для поширення антиукраїнських матеріалів. Також у агітаторів були виявлені "інструкції", розроблені і надані представниками спецслужб РФ, для обходу блокування заборонених в Україні соцмереж і сайтів.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 110 Кримінального кодексу. Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБУ заявила про запобігання провокаціям російських спецслужб на травневі свята. До групи провокаторів, які адміністрували антиукраїнські спільноти в соцмережах "ВКонтакте" і "Одноклассники", входили двоє киян і троє жителів Одеської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram