ГоловнаСуспільствоЖиття

У Сумах працівники заводу вийшли на "голодну ходу" через зарплатну заборгованість

Кілька сотень протестувальників пройшли із порожніми каструлями і мисками в руках.

У Сумах працівники заводу вийшли на "голодну ходу" через зарплатну заборгованість
Фото: Скрин видео Радио Свобода

У Сумах працівники Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання 26 червня організували акцію протесту, вимагаючи виплати 7-місячного боргу із заробітної плати, передає Радіо Свобода.

Кілька сотень протестувальників пройшли від адмінбудівлі заводу до міської адміністрації. Люди скандували "Поверніть наші гроші!", вони тримали в руках порожні каструлі і миски.

Після виступів присутні склали резолюцію мітингу, яку вони мають намір передати президенту України, депутатам Верховної Ради від Сумської області, а також керівництву міста й області.

У зверненні учасники мітингу вимагають невідкладних заходів, щоб відновити роботу тристоронньої робочої групи для погашення заборгованості, забезпечення індексації та компенсації затримки виплат, забезпечення погашення заборгованості.

До активних протестів працівники заводу перейшли з 20 червня. 25 червня кілька сотень робітників не пустили на роботу. У прес-службі підприємства повідомили, що з 25 червня по 6 липня завод на два тижні переходить у "частковий режим оплачуваних простоїв". Щодо заборгованості із заробітної плати, то на підприємстві нічого не гарантують. Кажуть, що найближчі фінансові надходження "в обсягах, які будуть достатніми для виплати півмісячного заробітку", очікуються на початку липня. Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання є одним з найбільших в Україні та Європі машинобудівних комплексів з випуску устаткування для нафтової, газової, атомної і хімічної промисловості.

Нагадаємо, в Чернівецькій області два спиртзаводи продадуть через зарплатні борги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram