ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україну не пустили російського журналіста Примакова

Йому також на п'ять років заборонили в'їзд до країни.

В Україну не пустили російського журналіста Примакова
Евгений Примаков

Прикордонники не пустили в Україну російського журналіста, телеведучого, радника спікера Держдуми РФ, голову комісії Громадської палати РФ з питань ЗМІ Євгена Примакова.

Про це повідомив сам Примаков у Фейсбуці.

Йому також заборонили в'їзд до країни терміном на п'ять років.

"Мене не пустили в Україну. Сказали, що я являю загрозу для безпеки України, і оголосили про те, що мені заборонено в'їзд туди на п'ять років. Конкретної причини не пояснюють", - написав Примаков.

Він повідомив, що збирався відвідати конференцію ОБСЄ, при цьому зазначив, що українські прикордонники поводилися з ним чемно, "без погроз".

"Їхав я сюди на експертну конференцію ОБСЄ зі свободи преси, при цьому ОБСЄ телефоном підтверджувала мою участь. Але українським колегами це зовсім було не в радість... І ось мене завернули на прикордонний контроль, відвели до кімнати, де ввічливо розповіли, що я - загроза національній безпеці. По-російськи, до слова. Я підписав папір, що мені це все розповіли (перевіривши спершу, чи не винен я тепер нирку або ще якусь там співпрацю, але все начебто було правильно), потім двоє військовослужбовців відвели мене в зал очікування та обіцяли повернути паспорт перед літаком, він буде ввечері", - додав Примаков.  

Нагадаємо, у травні двох представників російських ЗМІ не пустили в Україну на фінал Ліги чемпіонів з футболу.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram