ГоловнаСуспільствоЖиття

У поліції розкрили мотиви подвійного вбивства в Харкові

Убивця знав загиблого з дитинства, вони дружили, поки один не позичив іншому велику суму.

У поліції розкрили мотиви подвійного вбивства в Харкові
Олег Бех
Фото: facebook/police.kharkov

Мотивом скоєння подвійного вбивства в Харкові стало боргове зобов'язання загиблого. Про це сьогодні повідомив начальник харківської поліції Олег Бех, повідомляє сторінка відомства в Фейсбуці.

"Хочу висловити подяку всім жителям будинку, де сталася ця жахлива трагедія, за активну співпрацю з поліцією. Завдяки їхнім свідченням оперативним працівникам вдалося швидко скласти орієнтування на розшук особи, причетної до скоєння злочину. Відразу в дію був уведений спеціальний план "Сирена", до пошуків зловмисника активно підключилися співробітники патрульної поліції. Саме вони виявили за орієнтуванням автомобіль підозрюваного, організували його переслідування, заблокували біля станції метро "Київська" і провели затримання водія", - сказав Бех.

У багажнику автомобіля поліцейські виявили і вилучили гладкоствольну рушницю, карабін, травматичний пістолет, патрони і грошові кошти - 200 тис. доларів і 50 тис. гривень. Як пояснив затриманий, гроші належать йому, а на всі одиниці зброї є відповідні дозволи.

42-річний підозрюваний майже не пручався поліцейським і знаходився в скрутному психологічному стані.

"Затриманий одразу почав співпрацювати зі слідчими. З його слів став відомий головний мотив скоєння подвійного вбивства - боргові зобов'язання глави сім'ї. Начебто чоловік заборгував затриманому 100 тис. доларів і не збирався їх віддавати", - повідомили в поліції.

Відомо, що чоловіки знайомі з дитинства, дружили певний час. Потім їхні шляхи розійшлися, вони не спілкувалися до січня цього року. Конфлікт між чоловіками виник під час їхньої спільної поїздки в місто Рівне, де жила колишня дружина потерпілого і його маленька дочка. 45-річний харків'янин вирішив забрати їх до себе, тому звернувся до друга по допомогу, пов'язану з перевезенням родини в Харків.

24 червня зловмисник увірвався у квартиру свого товариша й одразу почав розправу. Першим він застрелив главу сім'ї, жінка хотіла сховатися на балконі, але не змогла. Затриманий запевняє слідчих, що не хотів убивати дитину, вона просто потрапила під обстріл.

Харків'янин займався підприємницькою діяльністю, мав сім'ю, добрі відносини з батьками і колом близьких і знайомих.

Досудове розслідування проводять за двома статтями Кримінального кодексу України - за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ч.2. ст. 15, ч.2 ст. 115 (замах на вбивство). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 15 років або довічне ув'язнення. Завтра суд обиратиме йому запобіжний захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram