ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики цілеспрямовано знищують селище Південне, яке недавно звільнили сили ООС

Військові не встигають рятувати будинки від постійних підпалів з боку російських окупантів.

Найманці російсько-окупаційних військ цілеспрямовано знищують населені пункти Донецької і Луганської областей після їх деокупації військовослужбовцями Об'єднаних сил. Про це повідомляє прес-центр оперативного командування "Північ".

"Селище міського типу Південне (Донецька область) був звільнений без боїв, тому цивільна інфраструктура тут майже не постраждала, але російські окупанти почали його цілеспрямоване руйнування і створення умов для повного виїзду жителів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, житлові квартали найманці РФ обстрілювали освітлювальними мінами, снарядами і трасуючими кулями.

"У таку спекотну погоду, яка стоїть зараз, вогонь перекидається з будинку на будинок майже миттєво. Військові, що захищають селище, не встигають рятувати будинки від постійних підпалів з боку російських окупантів. Відсутність гарантій від ОРДО на безпечну роботу пожежних розрахунків і рятувальників унеможливлює збереження інфраструктури і цивільних будівель", - йдеться в повідомленні.

Більш того, терористи також б'ють по будь-якому транспорту, який рухається в сторону селища або з нього.

За словами військовослужбовців Збройних сил України, такі дії бандформувань спрямовані на поширення паніки серед місцевих жителів і погіршення їх морально-психологічного стану.

"Окупанти навмисно руйнують цивільну інфраструктуру і обстрілюють мирні житлові квартали, щоб деморалізувати цивільне населення і підірвати довіру до військового керівництва, при цьому постійно транслюючи зомбо-картинку і штучний меседж: "Якби тут не було українських військових - по вас би не стріляли", - йдеться в повідомленні.

Такі дії бойовиків свідчать про їх байдужість до питань відновлення мирного життя в зоні конфлікту, резюмують військові.

Нагадаємо, українські військові звільнили від бойовиків селище Південне Донецької області 17 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram