ГоловнаСуспільствоВійна

Главу МЗС Литви вразили черги на КПВВ у Станиці Луганській

"Люди вистоюють 4-годинні черги в спеку - це негуманно й неприйнятно". 

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс у суботу здійснив поїздку до прифронтового міста Станиця Луганська, де побував у одній з місцевих шкіл і відвідав контрольний пункт в'їзду-виїзду на лінії зіткнення.

У своєму твітері він поділився враженнями від поїздки, які виявилися не найкращими. "На контрольно-пропускному пункті "Станиця Луганська" на лінії зіткнення. Єдиному, що діє в регіоні, - в порушення Мінських угод. Люди вистоюють 4-годинні черги в спеку - це негуманно й неприйнятно", - написав литовський дипломат.

Фото: loga.gov.ua

Екскурсію по КПВВ Лінкявічусу провів голова Луганської обладміністрації Юрій Гарбуз.

"Для мене важливо показати пану міністру, який має великий вплив на політику ЄС, правду. Ця правда дуже гірка - тисячі людей різного віку, переважно похилого, щодня мусять стояти в чергах, щоб перейти з тимчасово окупованої території області на підконтрольну українській владі... Поки триває ця виснажлива війна, ми повинні докласти всіх зусиль, щоб натиснути на Росію в питанні відкриття з боку окупаційної адміністрації КПВВ "Золотий", - заявив Гарбуз.

Линкявичус (в черной футболке) и Гарбуз
Фото: loga.gov.ua
Линкявичус (в черной футболке) и Гарбуз

Міністр Лінас Антанас Лінкявічюс подякував Луганській ОДА та Службі безпеки України за "винятковий професіоналізм" під час його візиту.

"Ми отримали свіжі враження і свіжі факти з перших вуст про реальну ситуацію на місці. Литва підтримує своїх близьких союзників", - написав Лінас Антанас Лінкявічюс.

Фото: loga.gov.ua

"Моє повідомлення народу України: ваша боротьба проти агресора не забута. Ваша боротьба за свободу і євроатлантичне майбутнє вашої країни має підтримку. Литва і міжнародна спільнота солідарні з Україною", - зазначив міністр.

Нагадаємо, що Лінкявічюс приїхав в Україну ще 20 червня з метою розвитку українсько-литовського стратегічного партнерства та взаємодії на міжнародному рівні в питанні протидії російській агресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram