ГоловнаСуспільствоЖиття

Найманці РФ на Донбасі обстріляли протестувальників проти свавілля окупантів, - розвідка

"Безкарність бойовиків призводить до невдоволення цивільного населення окупаційною владою".

Найманці РФ на Донбасі обстріляли протестувальників проти свавілля окупантів, - розвідка
Фото: EPA/UPG

На окупованих територіях Донбасу російські найманці зайняли один з приватних будинків і відкрили вогонь по місцевих жителях, які намагалися протестувати проти свавілля окупантів. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Олександр Мотузяник, посилаючись на дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією розвідки, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей продовжує зростати кількість злочинів проти цивільного населення (мародерство, грабежі), скоєних військовослужбовцями 1 і 2 Армійського корпусів Збройних сил РФ з використанням зброї.

"Військовослужбовці одного з підрозділів 2 АК силою зайняли один з приватних будинків і відкрили вогонь по місцевих жителях, які намагалися протестувати проти свавілля окупантів", - розповів Мотузяник.

Спікер зазначив, що безкарність бойовиків і приховування командирами російських окупаційних військ їхньої злочинної діяльності призводить до невдоволення цивільного населення окупаційною владою.

Це призводить до нападів місцевих жителів на терористів, які перебувають поза межами розташування підрозділів.

Нагадаємо, бойовики 27 разів відкривали вогонь на Донбасі за добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram