ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко вручив орден 100-річному ветерану Другої світової, онук якого загинув у АТО

23-річний онук ветерана Іван Гутник-Залужний загинув в 2014-му.

Президент Петро Порошенко в Запоріжжі зустрівся з учасником Другої світової війни Іваном Залужним, онук якого загинув на Донбасі, захищаючи Україну від російської агресії.

Голова держави привітав ветерана з 100-річним ювілеєм і вручив йому орден "За мужність" ІІІ ступеня, повідомляє прес-служба президента.

Фото: president.gov.ua

"Дорогий Іван Оникійович, низький уклін вам і шана за ваш життєвий шлях. Подяка від всього українського народу і за ваші бойові подвиги, і за онука-героя. Я щиро вітаю вас з вашим столітнім ювілеєм і спеціально для цього сьогодні прилетів до Запоріжжя. Щоб вся країна бачила, як ми шануємо героїв", - звернувся Петро Порошенко до ветерана.

Фото: president.gov.ua

Президент нагадав, що три роки тому мав честь вітати Івана Оникійовича в залі Верховної Ради на урочистому зібранні з нагоди 70-річчя перемоги у Другій світовій війні.

"Ваша сімейна історія, шановний Іване Оникійовичу, прозвучала на всю Україну. Більш того - прозвучала на весь світ як Ваше особисте звернення до Путіна, який особисто розв'язав цю війну. І ваше звернення почув український народ і, поза всяким сумнівом, почули всі народи світу, включно з росіянами", - зазначив він.

Петро Порошенко та Іван Залужний також вшанували пам'ять воїнів, загиблих в АТО і поклали квіти до пам'ятного знаку на території частини.

Онук ветерана - 23-річний молодший лейтенант Іван Гутник-Залужний був смертельно поранений 10 серпня 2014 року під час обстрілу терористами блокпоста в районі Амвросіївки Донецької області. Ціною свого життя він врятував бойових товаришів. Іван посмертно нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

Дочка Івана Оникійовича Залужного (мати Івана Гутника-Залужного) - Галина Іванівна пройшла війну в Афганістані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram