ГоловнаСуспільствоЖиття

У Кривому Розі затримали серійного ґвалтівника і вбивцю

Протягом травня-червня відбулося шість нападів на жінок, дві потерпілі загинули.

У Кривому Розі затримали серійного ґвалтівника і вбивцю
Фото: Скриншот видео

У Кривому Розі затримали серійного маніяка, який ґвалтував і вбивав жінок.

Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін, повідомляється на сайті відомства.

За його словами, протягом травня-червня цього року на території Кривого Рогу сталося шість нападів на жінок. Дві потерпілі загинули, ще чотири зазнали фізичного насильства. Нападник також грабував своїх жертв.

Встановлено, що всі постраждалі жінки - віком від 18 до 38 років, зовні схожі між собою. Всі злочини були скоєні аналогічним способом, також збігався час вчинення злочину - після 21:00.

За словами Аброськіна, до розшуку маніяка щодня залучалося близько 500 правоохоронців і громадян.

Начальник Департаменту карного розшуку Сергій Тихонов розповів, що за свідченнями тих жінок, хто вижив, фахівці склали фоторобот нападника, а психолог - його психологічний портрет.

Під час спецоперації затримали 35-річного раніше судимого жителя Кривого Рогу. З'ясовано, що він звільнився з місць позбавлення волі в кінці 2017 року.

"18 червня ми встановили особу, причетну до скоєння цих злочинів. Зібрано всі докази. На сьогодні чоловіка затримано, заарештовано, і він утримується в ізоляторі тимчасового тримання. Він дає свідчення, і практично у всіх епізодах вбивств або розбійних нападів зібрана доказова база. На сьогоднішній день зловмисникові оголошено підозру з шести епізодів", - наголосив Аброськін.

Дії чоловіка кваліфіковані за статтями 187 ("розбій") і 115 ("умисне вбивство") Кримінального кодексу. Йому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram