ГоловнаСуспільствоЖиття

Денісова про Сенцова: Олег дуже блідий, мало рухається, майже не підводиться з ліжка

Омбудсмен просить ФСВП дозволити їй відвідати українського політв'язня.

Денісова про Сенцова: Олег дуже блідий, мало рухається, майже не підводиться з ліжка
Людмила Денисова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до директора Федеральної служби виконання покарань Російської Федерації з проханням дозволити їй відвідати українського політв'язня Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Денісова повідомила, що говорила з адвокатом Сенцова Дмитром Дінзе.

"Дмитро сьогодні знову був у Олега. Каже, що Олег дуже блідий, мало рухається, майже не підводиться з ліжка. Лікарі кажуть, що в нього вже відмовляють рецептори. Друга криза (перша була на 26 день голодування) може відбутися будь-якої миті. Як припускає адвокат, з цього моменту відразу почнуть примусове годування", - повідомила омбудсмен.

"Ситуація дуже небезпечна! Тому я звертаюся до директора ФСВП Геннадія Корнієнка з проханням терміново надати мені допуск на відвідування Олега Сенцова", - підкреслила Денісова.

Нагадаємо, 2015 року в Росії Сенцова засудили до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі. За версією слідства, він нібито створив в Криму спільноту, яка влаштувала два напади і готувала ще два. Інший обвинувачений у справі, Олександр Кольченко, отримав 10 років колонії.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, яких утримують у російських в'язницях.

15 червня Денісова приїхала в російську колонію, де перебуває Сенцов, але її не пустили до нього досі. При цьому російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що Сенцов нібито додав у вазі і порівняла голодування з "лікувальним".

Адвокат Сенцова днями повідомив, що в нього виникли проблеми із серцем і з нирками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram