ГоловнаСуспільствоПодії

У кулуарах Київради активісти побилися з охороною

Протестувальники вимагають створити музей на місці знайдених артефактів на Поштовій площі.

У кулуарах Київради активісти побилися з охороною
Фото: Скриншот видео

У кулуарах будівлі Київської міської ради сталася бійка між активістами й охороною.

Про це повідомляють "Українські новини".

На сьогоднішньому засіданні депутати мали розглядати питання музеєфікації знайдених під час розкопок на Поштовій площі історичних артефактів.

Відзначають, що з 09:30 до Київради почали прибувати активісти, які вимагають розірвати договір із забудовниками інвесторів і створити музей на місці знайдених артефактів. До місця події прибули близько 150 осіб, деякі з них намагалися проникнути в кулуари на четвертому поверсі, де і сталася бійка.

Під час бійки активісти виламали двері, що ведуть у кулуари, і прорвалися до сесійної зали.

Засідання Київради станом на 11:20 не починалося.

Нагадаємо, в 2013 році на Поштовій площі почалася підготовка до будівництва торгового центру. Потім, згідно з українським законодавством, на цій території були проведені розкопки, під час яких археологи виявили під площею унікальні артефакти часів Київської Русі - князівські печатки, монети, персні, дерев'яні палі, кулі та підвіски. При цьому будівництво ТЦ так і не зупинили.

У листопаді 2017 року Комітет Ради рекомендував призупинити будівництво. У грудні комісія Київради з питань власності одностайно підтримала рішення про створення музею. Зазначалося: для того, щоб створити музей, необхідно припинити договір з інвестором будівництва підземного ТРЦ, а потім - прийняти об'єкт незавершеного будівництва в комунальну власність.

Однак у червні 2018 року стало відомо, що створення музею під загрозою, тому що Київрада відмовилася розірвати договір про будівництво ТРЦ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram