ГоловнаСуспільствоПодії

БПП підтримав призначення депутатки Фриз міністром у справах ветеранів

"Таке міністерство повинно бути створено якомога швидше".

БПП підтримав призначення депутатки Фриз міністром у справах ветеранів
Ирина Фриз
Фото: solydarnist.org

Блок Петра Порошенка виступає за призначення міністром у справах ветеранів депутатки своєї фракції Ірини Фриз.

Про це повідомив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко.

"Наша фракція одностайно підтримала на посаду міністра нашу колегу Ірину Фриз, народного депутата України. І ми вважаємо, що таке міністерство повинно бути створено якомога швидше, і наша фракція пропонує саме її кандидатуру", - сказав він.

Гончаренко зазначив, що Фриз має необхідний досвід, щоб очолити таке міністерство. Він розраховує, що її кандидатуру підтримають інші фракції.

Фриз - голова української делегації в парламентській асамблеї НАТО, член комітету з питань національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, на початку 2017 року Верховна Рада проголосувала за проект постанови, в якому рекомендувала Кабміну створити профільне міністерство у справах ветеранів. Однак уряд не вжив жодних заходів для створення такого міністерства.

Влітку 2017 року президент Петро Порошенко попросив розглянути можливість створення Міністерства. У березні 2018 року Кабмін узявся за створення Міністерства у справах ветеранів, яке стане центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію політики держави у сфері соцзахисту ветеранів та учасників бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram