ГоловнаСуспільствоПодії

Столичний суд відпустив під заставу членів ОЗУ, яке системно грабувало підприємців (оновлено)

Четверо затриманих відбирали у людей великі суми готівки.

Столичний суд відпустив під заставу членів ОЗУ, яке системно грабувало підприємців (оновлено)
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Суд відпустив під заставу учасників організованого злочинного угруповання, яке грабувало людей з великими сумами грошей. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав голова київської поліції Андрій Крищенко.

У серпні минулого року поліцейські Києва затримали групу розбійників (чотирьох осіб), які систематично нападали на підприємців і силою забирали готівку. Мінімальна сума, яку вони відібрали, - 300 000 гривень, а бувало - і по декілька мільйонів.

Усіх чотирьох заарештували в серпні 2017 року.

"Під час слідства слідчі зібрали доказову базу і почали додаткову кваліфікацію їхніх дій - бандитизм, тобто вчинення злочинів озброєною бандою. За чотирма епізодами їхньої злочинної діяльності (розбійні напади, бандитизм, крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах, ще двоє фігурантів додатково за зберігання наркотиків і незаконне поводження зі зброєю) слідство завершено, матеріали в лютому передали на розгляд Святошинського районного суду, інші - виділені в окремі кримінальні провадження", - написав Крищенко.

Після того, як поліція і прокуратура передали справу до суду, в травні 2018 року двоє учасників банди вийшли під заставу 168 тис. гривень, а днями суд відпустив і інших двох розбійників, у тому числі організатора, під заставу в розмірі 211 тис. гривень.

"На вулиці столиці випустили людей, які організували озброєну банду, "полювали" на підприємців у центрі Києва, вони не є громадянами України і не мають постійного місця проживання, вони серйозно готувалися до нападів (навіть змінювали колір автомобілів за допомогою спеціальної плівки), після скоєння злочинів утікали з місця події на великій швидкості, створюючи на дорозі аварійні ситуації. Відпустили зловмисників, яким загрожує до 15 років позбавлення волі", - написав Крищенко.

Який суд і хто саме з суддів виніс ухвалу про звільнення підозрюваних під заставу, Крищенко не уточнив.

Оновлення. За даними Єдиного реєстру судових справ, рішення щодо ОЗУ ухвалила суддя Людмила Косик 15 червня. Вона вирішила на підготовчому засіданні продовжити арешт обвинувачених до 13 серпня, але при цьому встановила їм заставу 211 тис. гривень. Рішення оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, в травні співробітники підрозділу КОРД ГУ Нацполіції в Житомирській області затримали групу уродженців Вінниці, які скоювали розбійні напади в різних областях країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram